Magazin Online Alfreo

Intrebari despre Alfreo Minnie


1. Cum pot sa prelungesc durata de viata a aparatului meu?

Curatati aparatul numai cand este rece si deconectat de la reteaua electrica. Nu folositi alcool, solventi, bureti de curatat si/sau agenti chimici agresivi.
Pentru a pastra curata suprafata exterioara a aparatului stergeti cu o carpa umeda. Daca folositi detergent, acesta trebuie sa fie neutru.
Este recomandat sa schimbati apa din bazin in fiecare zi. De asemenea, va recomandam sa utilizati apa purificata (plata).
Scoateti tava pentru picurare si gratarul dupa fiecare utilizare, goliti tava si clatiti-le cu apa. Fiti atenti cand manevrati tava in cazul in care aceasta este prea plina.
Dupa fiecare extractie, aparatul elimina in tava apa in exces ramasa in mecanismul de extractie. In cazul in care tava este plina, apa din aceasta se scurge la baza aparatul, putand provoca daune atat aparatului (de exemplu, corodarea componentelor metalice, posibil scurtcircuit, imbacsirea interiorului aparatului etc.), cat si altor obiecte (de exemplu, blatul mobilierului pe care este asezat).


2. Cum instalez aparatul?

Asezati aparatul pe o suprafata orizontala stabila. Inainte de a folosi pentru prima data aparatul, este necesar sa se efectueze o curatare minutioasa a tuturor componentelor sale, asa cum este prezentat mai jos:

1  Pas 1 Indepartati bazinul de apa. Curatati-l si umpleti-l cu apa.

 

 

 

 

2

 

Pas 2 – Apasati butonul de pornire. Aparatul incepe sa incalzeasca apa. Indicatorul luminos incalzire apa este aprins.

 

3

 

Pas 3 –  Apasati maneta de inchidere  pana se inchide complet mecanismul pentru extractia cafelei. Puneti o ceasca mare sub teava distribuire cafea.

 

 

4

Pas 4 – Asteptati pana cand indicatorul luminos incalzire apa se stinge. Rotiti comutatorul preparare cafea la stanga (pana realizeaza cursa completa) si asteptati pana cand curg aproximativ 3 cani pline (aproximativ 500 ml apa). Rotiti in sens invers comutatorul preparare cafea pentru a opri curgerea apei.

 

 


3.Cum pot igieniza aparatul?

Periodic sau cel putin o data pe luna, sita mecanismului pentru extractia cafelei trebuie sa fie curatata. Curatarea sitei este foarte importanta pentru a obtine de fiecare data o cafea de buna calitate. Pentru a curata sita, indepartati-o din mecanismul pentru extractia cafelei utilizand o surubelnita mica si ridicand usor marginea exterioara. Verificati starea sitei si spalati-o cu apa calduta. Pentru o curatare mai buna puteti folosi o periuta cu peri rigizi. Nota: In cazul in care sita este deteriorata, trebuie inlocuita cu una noua.


4. Este necesara decalcararea? Cat de des?

Decalcararea aparatului se va realiza periodic, in functie de duritatea apei, numarul de cafele, de folosirea corespunzatoare a aparatului de catre utilizator etc.. Duritatea apei variaza foarte mult de la o sursa la alta.
Perioada de timp intre doua decalcarari este variabila, astfel:
– daca utilizati apa de la robinet, in functie de duritatea apei si impuritatile din apa, va rugam sa efectuati decalcararea dupa prepararea a 50÷150 de cesti de cafea sau dupa o luna de zile de folosire a aparatului (alternativ, in functie de conditia atinsa prima);
– daca utilizati apa purificata (plata) sau apa de la robinet dupa purificare si in functie de duritatea apei, va rugam sa efectuati decalcararea dupa prepararea a 100÷300 de cesti de cafea sau dupa 2-3 luni de zile de folosire a aparatului (alternativ, in functie de conditia atinsa prima).
Pentru decalcararea aparatului trebuie urmati pasii de mai jos:
Folositi produse speciale pentru decalcararea echipamentelor alimentare si utilizati-le in conformitate cu instructiunile de folosire ale acestora sau preparati o solutie 750ml apa si 10g acid citric (C6H8O7~ H2O). Umpleti bazinul cu aceasta solutie.Verificati si asigurati-va ca nu este nici o monodoza in mecanismul pentru extractia cafelei si apasati maneta pana se inchide complet mecanismul pentru extractia cafelei. Rotiti comutatorul preparare cafea la stanga (pana realizeaza cursa completa) si lasati solutia  sa curga. Puneti un vas sub teava distribuire cafea pentru a recupera solutia. Lasati sa treaca de 2 ori solutia de decalcarare prin aparat.


5. Ce fac daca aparatul nu porneste?

Verificati daca aparatul nu este alimentat cu energie electrica sau este oprita alimentarea cu energie electrica – conectati aparatul la reteaua electrica
Verificati daca stecherul este introdus in priza corespunzatoare acestui aparat – utilizati reteaua de alimentare cu energie electrica conforma cu datele de pe placuta aparatului
Verificati  daca cablul de alimentare cu energie electrica este intrerupt – apelati la personalul de specialitate autorizat pentru schimbarea cabului de alimentare cu energie electrica
Verificati daca butonul de pornire  este apasat –  apasati butonul de pornire
Verificati starea butonului de pornire si indicatorului luminos incalzire apa – daca butonul de pornire este apasat, iar indicatorul luminos incalzire apa este stins sau ramane mereu aprins, va rugam sa contactati unitatea service autorizata


6. Monodoza nu incape in lacasul ei, ce fac?

Verificati daca folositi monodoze de dimensiuni corespunzatoare
Verificati daca nu exista alta monodoza deja introdusa in aparat


7. Ce fac daca aparatul nu incalzeste apa?

Verificati indicatorul luminos incalzire apa: daca butonul de pornire este apasat, iar indicatorul luminos incalzire apa este in permanenta stins sau aprins, va rugam sa contactati unitatea service autorizata. Verificati daca apa s-a incalzit corespunzator. Mariti timpul de asteptare pentru incalzire, mai ales daca temperatura mediului ambiant este scazuta.


8. Ce fac daca apar pierderi de apa?

Pierderi de apa in partea de jos a aparatului:
Verificati daca tava pentru picurare este introdusa corect. Pozitionati corect tava pentru picurare in lacasul stabilit pe aparat
Verificati daca tava pentru picurare este plina. Goliti tava si clatiti-o cu apa. Inclinati si scuturati usor aparatul pentru eliminarea apei patrunse in carcasa aparatului. Stergeti baza aparatului si suprafata pe care acesta este asezat pana nu mai ramane apa. Pozitionati corect tava pentru picurare in lacasul stabilit pe aparat.
Pierderi de apa la mecanismul pentru extractia cafelei:
Verificati daca folositi monodoze de dimensiuni corespunzatoare
Verificati daca monodoza este plasata corect in interiorul cavitatii special prevazute
Verificati daca garnitura de etansare a mecanismului pentru extractia cafelei este uzata sau desprinsa – solicitati ajutorul personalului de specialitate autorizat pentru inlocuirea garniturii de etansare.
Verificati daca maneta de inchidere este prea mobila sau prea rigida dupa inchidere – solicitati ajutorul personalului de specialitate autorizat.


9. Ce fac atunci cand cafeaua nu curge sau curge greu ?

Verificati daca aparatul nu este alimentat cu energie electrica sau este oprita alimentarea cu energie electrica. Conectati aparatul la reteaua electrica (daca aveti energie electrica la priza de la care il alimentati)
Verificati daca exista apa in bazinul de apa. Umpleti bazinul cu apa potabila deasupra nivelului minim, dar nu mai mult de cel maxim
Verificati daca furtunul de apa nu este introdus in bazinul de apa.Introduceti furtunul in bazinul cu apa
Verificati daca sita mecanismului pentru extractia cafelei este infundata. Curatati sita mecanismului pentru extractia cafelei
Verificati daca pompa de apa este mai zgomotoasa. Amorsati pompa: indepartati monodoza din mecanismul pentru extractia cafelei si blocati maneta de inchidere; rotiti comutatorul preparare cafea de mai multe ori, dar nu pentru mai mult de 15÷20 secunde pentru fiecare rotire, si asteptati pana cand apa curge
Verificati daca curatarea si/ sau decalcarea au fost efectuate la timp


10. Ce fac daca tot nu functioneaza dupa pasii de mai sus ?

Te rugam sa suni la infoline-ul ALFREO la numarul 0728.286.086  de luni pana vineri intre 9:00 si 17:00

Suna-l pe Alfreo