Este Alfreo espresso-ul perfect?
De ce espresso?
Numele deja spune totul: in limba italiana, un espresso este sinonim cu “facut pe loc”. Pentru cunoscatori, espresso-ul reprezinta esenta prepararii cafelei: o licoare bogata, plina de arome si in acelasi timp catifelata, cu un strat natural de crema ce acopera lichidul echilibrat si intens de sub ea.
Formula autentica de preparare a unui espresso, desi simpla la prima vedere, tine nu doar de executie si experienta ci si de talent. Un jet de apa fierbinte trece cu presiune de peste noua atmosfere prin sapte grame de cafea macinata si presata in filtru. Rezultatul: nu mai mult de 30 de ml de pura placere senzoriala. Arta unui barista sta in rafinamentul macinarii, in cantitatea de cafea pusa cu precizie alchimica in filtru, in presiunea cu care jetul de apa inflitreaza cafeaua, in timpul de curgere, in temperatura apei, in pregatirea si incalzirea cestii in care va fi savurata cafeaua. In toti acesti pasi, perfectiunea este atinsa doar prin echilibru.
Aceasta metoda face din espresso o bautura intensa, cremoasa si aromata cu un bogat continut de substante benefice organismului si putina cofeina. Contrar opiniei populare, cu cat o cafea este mai scurta, cu atat este mai sanatoasa.